KPN wagenpark bestickerd door Omnimark

KPN koos voor de uitvoering van een nieuwe huisstijl op het wagenpark voor Omnimark. De uitstraling van het totale wagenpark speelde in dit proces ook een belangrijke rol in de communicatiestrategie.

Omnimark bestickert grote diversiteit wagenpark KPN met huisstijl KPN

KPN had al goede ervaringen uit eerdere opdrachten met Omnimark opgedaan, waardoor wij opnieuw werden gekozen voor de bestickering van het autopark. Er werden ruim 2.000 auto’s in een nieuw KPN corporate design bestickerd. Een complex project, omdat we de nieuwe stijl op het KPN wagenpark moesten doorvertalen naar allerlei verschillende typen auto’s. Dit deden we met respect voor het design (van Koeweiden Postma), zonder daarbij de efficiency voor KPN uit het oog te verliezen.

Logistieke aanpak Omnimark bestickering KPN wagenpark

Al deze informatie werd vastgelegd in een projectbestek, waarin de ‘workflow’ nauwkeurig werd vastgelegd: welke typen wagens, nieuw of bestaand, demontage van oude beelden, hoe te maken, te monteren en zelfs ook schade te herstellen, en op welke KPN locatie (of bij de dealer of equipment inbouwer) beplakt en al af te leveren.

Omnilink herstelt schade KPN auto's binnen 48 uur

Daarnaast werd met KPN in een servicecontract (SLA) beschreven hoe schade aan de KPN voertuigen logistiek wordt opgelost. Binnen 48 uur moet de schade waar ook in het land worden hersteld. De schadehersteller is in dit proces de opdrachtgever en maakt afspraken met Omnimark waar de schade aan de auto wordt hersteld en de nieuwe folie wordt aangebracht. Met inzet van het online bestelsysteem OmniLink wordt dit proces ondersteund. Omnimark onderhoudt het dagelijks contact met leasemaatschappijen en schadeherstel bedrijven en neemt daar door alle zorg uit handen van KPN.

 

KPN