Omnimark verhoogt veiligheid ANWB wegenwacht

Omnimark heeft een cruciale rol gespeeld bij het verhogen van de veiligheid van wegenwachter op de weg. Al ruim veertig jaar zijn we betrokken bij de bestickering van de ANWB Wegenwacht auto’s met onder andere retro-reflecterende folies.

ANWB met Omnimark om tafel omtrent veiligheid 

Hoe verhogen we van de veiligheid en het welzijn van de gebruikers? Recentelijk ging een multidisciplinaire werkgroep met onder andere de ANWB Merkenwacht, ANWB Arbodienst en Omnimark aan de slag met deze centrale vraag. In dit project werd gebruik gemaakt van onze kennis en inzichten over pech hulpdiensten in het buitenland.

Ontwerp ANWB pechhulp auto Omnimark

Dat er niet over een nacht ijs is gegaan blijkt uit het feit dat we anderhalf jaar bezig zijn geweest met het visualiseren, toetsen en testen van verschillende ontwerpen en prototypen. Het uiteindelijke ontwerp moest voorzien in een betere herkenning van de ANWB Wegenwacht en een optimale zichtbaarheid in het donker.

Retro-reflecterende bestickering Omnimark oplossing ANWB

Elk jaar worden zo’n 150 nieuwe auto’s van de Wegenwacht op deze manier voorzien van nieuwe retro-reflecterende bestickering. Ten behoeve van een sluitend programma voor schadeherstel is het online OmniLink beheer-en onderhoudssysteem ingericht. Wij zijn daardoor in staat alle elementen in het proces op het juiste moment op de juiste plaats bij elkaar te krijgen.

Anwb