Omnimark opent state-of-the-art Fleet Decoration Center

juni 2017 Ruim vijftien jaar geleden maakte carwrapping zijn entree toen op TV een compleet roze-gewrapte Rolls-Royce werd getoond. Sinds die tijd is het carwrappen van luxe wagens een bekend concept: matzwart-gewrapte BMW’s of gifgroene Porsche’s zijn geen uitzonderingen meer. Omnimark wrapt nog steeds met regelmaat luxe wagens, zoals een Tesla Model S, maar de focus ligt op bedrijfswagenparken.

Flexibel en voordelig

Indien de huisstijl van een organisatie een bijzondere lakkleur met zich meebrengt, loont het om carwrapping als alternatief te overwegen voor het bestellen van een speciale lakkleur bij dealer of importeur.
Naast de lagere 'total cost of ownership' is ook de flexibiliteit om snel met meer voertuigen op te kunnen schalen een groot voordeel. Met carwrapping is het mogelijk om de bestaande voorraad van een leasemaatschappij, willekeurig welke lakkleur, om te toveren in de vereiste huisstijlkleur.

Een nieuwe aanpak

In de eerste jaren na de introductie van de techniek werden deze werkzaamheden vaak uitgevoerd op locatie. Omnimark’s montagemedewerkers reden door het hele land en moesten veelal in een hoek bij een dealer de wagens van hun folie voorzien. Om hoge kwaliteit en een snelle doorvoer te kunnen garanderen moest echter een ander benadering worden gevonden. Een gedegen kwaliteitsaanpak vergt meer tijd en aandacht. Dit deed Omnimark realiseren dat met de mogelijke groei en druk in het verkeer het model van klantbezoek moest worden omgedraaid en de wagens dus nog voordat ze bij de dealer staan al te voorzien van de benodigde huisstijl.

1.200 m2 groot Fleet Decoration Center

De groeiende vraag in combinatie met de absolute noodzaak voor geconditioneerde omstandigheden hebben er in geresulteerd dat Omnimark daarom in januari 2017 een nieuw Fleet Decoration Center in Weesp heeft geopend. In deze 1.200 m2 grote montagehal kunnen op een snelle en efficiënte manier grote aantallen wagens van een “fullwrap” worden voorzien, waarbij in Februari een record werd gevestigd van veertig wagens in één week.

De grootte en indeling van de hal is gekozen om het daarmee ook mogelijk te maken om de wagens na het monteren nog 24 uur binnen te kunnen laten staan. Hiermee krijgt de lijm van de speciale wrapfolies de tijd om te “vloeien” en een optimale na-hechting met het lakoppervlak te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat aan alle eisen van de folie-fabrikanten voor de fabrieksgarantie wordt voldaan en de hoogste kwaliteitsnormen kunnen worden gerealiseerd.

 

Groei

Met de opening van deze nieuwe montagelocatie is Omnimark tevens bezig met het uitbreiden van het team van montagemedewerkers. Dit bedrijfsonderdeel telt op dit moment vijftien medewerkers, maar dit aantal groeit snel.