Brandweer Weesp en Driemond oefent bij Omnimark

5 juli 2024

Als je niet wist dat het een oefening was, dan zou je denken dat het echt was. We hebben het over de rook in ons kantoor, de brandslangen door de gangen en brandweerlieden die overal liepen. De mooie rode brandweerwagens die voor de deur stonden, waren er ook niet om bestickerd te worden. Voorbijgangers dachten bijna dat ons kantoor in brand stond, zoals dat in 1954 ook het geval was. 

Onze dienstverlening strekt zich over het hele land en vaak nog verder uit, maar ook lokale betrokkenheid vinden we belangrijk. Daarom stelden we graag ons pand beschikbaar aan het brandweerkorps van Driemond en Weesp, waar wij gevestigd zijn. Het geeft de brandweerlieden een realistische oefenruimte en we leren zelf ook weer wat bij over veiligheid op de werkplek. Willfried van der Lee, operationeel directeur bij Omnimark: “Wij willen graag dat de brandweer ons goed en snel helpt als er écht iets aan de hand is, maar dan moeten ze ook over de juiste oefenruimtes beschikken. Daarom stellen we ons kantoor hier graag voor beschikbaar. Het is de bedoeling dat de  brandweer hier vaker komt om te trainen. Zo dragen we ook op lokaal niveau ons steentje bij, zoals we dat eerder deden via onze samenwerking met Clothing4u”. 

Het initiatief voor deze oefening werd genomen door onze eigen collega’s Daan en Kimi, die naast hun werk voor Omnimark ook als vrijwillige brandweerlieden werkzaam zijn. Ook uw pand ter beschikking stellen aan de brandweer? Neem contact op met de lokale brandweerkazerne, of laat ons vertellen  hoe nuttig we deze sessie vonden.

 

Alle nieuwsberichten Volgende nieuwsitem