Delft Hyperloop
innovatie op topsnelheid

juli 2016 Delft Hyperloop van de TU Delft zet Nederland wederom op de wereldkaart als innovator. Waar het Nuon Solar Team ook van de TU Delft al jaren topprestaties levert bij de World Solar Challenge, is het Delft Hyperloop team gelukt om nog vóór de officiële wedstrijd een welhaast grotere attentie te bereiken op basis van een serieus plan om reizen binnen afzienbare tijd opzienbarend te veranderen. Dat is nog eens disruptieve innovatie voor de moderne manier van openbaar vervoer.

Op 30 Juni vond de officiële presentatie plaats van het prototype-schaalmodel van de Delft Hyperloop. In Augustus 2016 zal in Hawthorne Californië de finale plaatsvinden van de 'pod hyperloop competitie' geiniteerd door Elon Musk oprichter van Space X en Tesla. De winnaar zal dan betrokken worden bij de ontwikkeling van de Hyperloop en het realiseren van de eerste exploitatielijn. 

Dreamteam TU Delft

Binnen het team zijn alle faculteiten van de TU Delft vertegenwoordigd. Enkele studenten hebben al ervaring opgedaan in één van de D:DREAM teams (Delft: Dream Realization of Extremely Advanced Machines). Uniek van het Delft Hyperloop team is het volledig nieuw concept. Op basis van magnetische velden wordt zowel de levitatie gerealiseerd als een veilige manier van afremmen. Het complete concept betekent ook dat de capsule of "pod" relatief kostengunstig is te bouwen. Kijk en luister naar het verslag van trendwatcher Vincent Everts op RTL Z.

Men heeft dit volledig nieuw concept binnen een jaar ontwikkeld. Opvallend is dat de teamcaptain Tim Houter de uitspraak heeft gedaan dat hij streeft naar een ticketprijs van €20,= voor een rit van Amsterdam naar Parijs in 30 min. Stel je dus voor wat dat betekent voor de wereld van transport en reizen.

Voor een indruk van het team bezoek de website of bekijk de promotiefilm youtube

Sponsoren en partners

Vele sponsoren worden aangetrokken door de innovatieve impact van deze ontwikkeling. Zo is ook de NS sponsor, omdat men investeert in innovatie en mobiliteit.

Omnimark in samenwerking met 3M sponsort de Delft Hyperloop omdat zij daarin innovatie, efficiency en sustainability ziet samenkomen. De sponsorlogo's zijn met folietechniek aangebracht, de coating van de capsule is door Honor autospuitbedrijf gerealiseerd. Ook al zal een "pod" in de toekomst bij 1.200km/u geen fleetmarking of belettering nodig hebben, nieuwe ontwikkelingen en maatschappelijke veranderingen blijven voor ons leidraad van onze betrokkenheid.