De snelste weg

juni 2017 Weleens afgevraagd wat er met een leaseauto gebeurt na inlevering? Athlon, één van Nederlands grootste leasemaatschappijen, heeft hiervoor een eigen innamecentrum in Almere. Nadat de klant de auto heeft afgemeld, vindt er nog een heel proces plaats.

 Na binnenkomst krijgt de auto een barcode zodat deze gevolgd kan worden in het proces. Daarna gaan alle auto’s door de ‘duurzame’ wasstraat die regenwater gebruikt om de auto’s te wassen. Athlon heeft hiervoor enige jaren geleden een speciale installatie laten aanleggen om regenwater op te vangen. Als de auto schoon is, wordt deze geïnspecteerd en eventuele schades opgenomen. Er worden foto’s gemaakt voor de verkoop van de auto. Daarna worden de auto’s op één van de parkeerdekken geparkeerd. Een selectie van de auto’s komt in aanmerking voor verkoop in de Athlon Car Outlet in Almere of Rotterdam. Deze auto’s krijgen een 15 punten-check die wordt uitgevoerd door professionele leveranciers. Na een extra reiniging worden deze auto’s aangeboden aan particulieren.

Wilt u meer weten over het Athlon innameproces? Youtube

Logistieke operatie

Per week komen ongeveer 500 voertuigen binnen en gaan er hetzelfde aantal weer uit. Kortom zo’n 1000 bewegingen per week. Gemiddeld staan er 1500 voertuigen op de parkeerdekken, een mix van personen- en bedrijfswagens.

Duidelijke signalering

Het parkeren, registreren van de parkeerplek en snel en eenvoudig kunnen terugvinden van een geparkeerd voertuig is in zo’n omgeving natuurlijk van groot belang. Een heldere indeling is hierbij onmisbaar.
Omnimark heeft voor Athlon de routing in de parkeergarage enorm verbeterd door kleurelementen en herkenbare typografie.