100 jaar Amsterdamse school!

juli 2016 De Amsterdamse School is een stijl in de bouwkunst, welke zich kenmerkt door het gebruik van expressieve en fantastische vormen, verwant aan het expressionisme. In 1916 werd deze stijl van zijn naam voorzien en daarom viert Het Stedelijk Museum dit jaar ‘100 jaar Amsterdamse School!’ met een tentoonstelling die loopt tot 28 augustus van dit jaar.

Twee stromingen

De conservator van Het Stedelijk Museum, Ingeborg de Roode, heeft samen met haar team meer dan tien jaar studie en voorbereidend werk verricht voor deze tentoonstelling.Er wordt uitleg gegeven over de twee stromingen binnen de Amsterdamse School. De meer uitbundige kleurrijke stijl is herkenbaar aan vele objecten, als lampen, vazen en klokken. De meer strakke en sobere stijl, terug te zien in onder andere meubelstukken, vertoont meer gelijkenis met de architectuur. Om de bezoeker de stijlen intenser te laten beleven heeft Het Stedelijk Museum ervoor gekozen de wanden van de meer dan vijftien zalen te voorzien van indrukwekkende sfeerbeelden uit die tijd.


2.500 m2 wanddecoratie

Voor deze tentoonstelling, ‘Wonen in de Amsterdamse School’, is in opdracht van Het Stedelijk Museum en Architectenburo KOSSMANN.DEJONG door Omnimark gewerkt aan het plaatsen van meer dan 2.500 m2 wanddecoratie, verdeeld over verschillende zalen. Het resultaat vormt een integraal onderdeel van de tentoonstellingsbeleving die KOSSMANN.DEJONG voor ogen had.

 

Estatemarking

Vanuit Omnimark’s specialisme, Estatemarking, wordt elke opdracht gezien als maatwerk. Het zijn niet uitsluitend de gebouw‐ of ruimte afmetingen die het tot maatwerk maken, maar veeleer de eisen en wensen die niet op papier staan waar als goed toehoorder een vertaalslag moet worden gemaakt. Werken in Het Stedelijk Museum vereist van het productie‐ en montage-installatieteam een grote mate van flexibiliteit, immers de dag van de opening van de tentoonstelling staat al vast. Opdrachten van Het Stedelijk Museum zijn voor ons altijd een eer om aan te werken.