Onderweg naar een glimlach met Clothing4u en Omnimark

24 juni 2024

Onderweg naar een glimlach met Clothing4u en Omnimark

Comfortabele, warme en mooie kleding: voor veel mensen is het vanzelfsprekend. Maar er is ook een grote groep mensen die dit zich niet kan veroorloven. Mensen die bijvoorbeeld niet kunnen werken, een zwakke gezondheid hebben of in hun eentje een gezin draaiende moeten houden. Voor die mensen is er Clothing4u, dat dankzij vrijwilligers en donateurs hulp biedt aan de mensen die het het hardste nodig hebben. Daar helpen we bij Omnimark graag aan mee!

Twee organisaties uit Weesp

Esther Veenstra is oprichtster van Clothing4u en kwam via een gemeenschappelijke kennis in contact met Omnimark. De vrijwilligers van Clothing4u rijden in een mooie Ford Transit door heel Nederland om kledingpakketten af te leveren. Of zoals ze zelf zegt: onderweg naar een glimlach. “Ik kwam via-via met Willfried van der Lee van Omnimark in contact. Het leuke is dat we allebei in Weesp zitten, op fietsafstand van elkaar. Willfried vertelde over de expertise van Omnimark en heeft toen aangeboden om onze bus te bestickeren.”

Complete kledingpakketten

Op de bus staan nu de naam van Clothing4u en de slogan ‘op weg = onderweg’. “Nu zijn we nog beter zichtbaar, wat hopelijk tot meer aandacht voor ons werk gaat zorgen,” vertelt Esther. Dat is belangrijk, want iedereen die onder de armoedegrens leeft kan een beroep doen op een kledingpakket. “Het is een volledig pakket: schoenen, broek, jas, shirt, alles. En natuurlijk passend bij de ontvanger, want je wilt dat iemand echt blij is met zijn of haar kleding en de juiste maat draagt. Of het nou om een kind of om een ouder persoon gaat.” Via instanties zoals stichtingen, kerken en bewindvoerders komen mensen uit het hele land met Clothing4u in contact. “Afgelopen jaar hebben we 10.000 kledingpakketten gemaakt. Die kleding krijgen we vooral van producenten en distributeurs van kleding. Zonder deze donateurs konden we dit niet mogelijk maken. Daarom roep ik iedereen die ons kan helpen op om dat te doen: als vrijwilliger, door een financiële bijdrage of door het doneren van nieuwe kleding”.

Help Clothing4u!

Het mooiste aan maatschappelijk verantwoord ondernemen is als je dit op een tastbare manier in de praktijk kunt brengen. Willfried van der Lee, Operationeel Directeur van Omnimark: “Dat doen we door op een zo duurzame manier ons vak uit te oefenen, maar ook met deze lokale betrokkenheid. Als wij Esther met haar Transit onderweg naar een glimlach zien rijden, krijg ik ook een glimlach. Het geeft voldoening dat we zo’n bevlogen vrijwilligster, die dit zelf heeft opgezet, kunnen helpen door te doen waar wij goed in zijn. Esther heeft me op locatie laten zien wat voor fantastisch werk Clothing4u verricht. Ze vertelde me dat er regelmatig teams vanuit bedrijven komen die als maatschappelijke activiteit en als teambuilding ineen een dag als vrijwilliger komen werken. Daarom sluit ik me aan bij haar oproep: kan je Clothing4u steunen met tijd, financieel of met een donatie van nieuwe kleding, doe dat dan vooral!” Contact opnemen met Clothing4u kan via deze link.

 

Alle nieuwsberichten Volgende nieuwsitem