Omnimark slaagt voor ISO 9001-audit

25 juli 2024

Hard werken loont: Omnimark slaagt voor de ISO 900-audit 

Vijf jaar geleden hebben wij ons streven naar de beste kwaliteit in ons werk én in onze processen concreet gemaakt met een ISO 9001-certificering. Dit is een internationale norm die aantoont dat een organisatie een adequaat kwaliteitssysteem heeft. Ons doel was niet alleen om alle vakjes aan te vinken, maar ook om aan te tonen hoe hard wij dagelijks ons best doen om de kwaliteit van onze dienstverlening te blijven verbeteren. Omnimark is een lerende organisatie en wij staan daarbij altijd open voor nieuwe ideeën, processen, innovaties en denkwijzen. De ISO-certificering is in 2018 voor het eerst behaald en wordt jaarlijks door de TÜV geaudit. In 2020 hebben wij onze hercertificering behaald en dit jaar vond de jaarlijkse externe audit weer plaats. 

 

Het was destijds een nieuw terrein voor ons en we zijn eerlijk: het behalen van het certificaat ging met vallen en opstaan. Men kijkt niet alleen naar de kwaliteit van je producten en diensten, maar ook naar interne processen, de strategie van de organisatie en de rol van de directie. Wij waren blij dat we na een intensief proces konden aantonen dat we het certificaat waard zijn. 

Jaarlijks worden wij kritisch geaudit door de TÜV. Zij onderzoeken dan of onze kwaliteit nog steeds in aanmerking komt voor het certificaat maar vooral wat er beter kan. Ook dit jaar was er ruimte voor verbetering; ondanks onze controles tijdens het proces moet een klantakkoord beter worden vastgelegd, maar moesten wij ook onze uitgangscontroles beter inrichten. We zijn aan de slag gegaan met deze verbeterpunten en het was best een klus om al ons huiswerk te doen, maar wij zijn geslaagd voor de audit! Dit lukte ons zonder dat er findings (resterende verbeterpunten) werden geïdentificeerd. Of zoals veel van onze opdrachtgevers zouden zeggen: we zijn zonder aandachtspunten door de apk gekomen. 

 

De laatste vijf jaar en dus ook de afgelopen periode zijn wij gegroeid en hebben wij weer bijgeleerd. Wij zijn tevreden dat er in deze audit toch nog verbeteringen naar voren zijn gekomen, want het houdt ons scherp en maakt verbeteren vanaf de werkvloer een krachtig instrument. Eind 2023 vindt er een hercertificering-audit plaats.  

 

 

 

 

kwaliteitsbeleid
Alle nieuwsberichten Volgende nieuwsitem