Omnimark-monteur Martijn Langereis beste wrapper van Nederland

25 juli 2024

Omnimark-monteur Martijn Langereis beste wrapper van Nederland

Dat de mensen van Omnimark een ambacht op hoog niveau uitvoeren, bleek op 1 februari 2024. Onze monteur Martijn Langereis nam deel aan de FESPA World Wrap Masters Netherlands 2024 en won de eerste prijs. Hij mag zich het hele jaar de beste wrapper van Nederland noemen. Enkele dagen na zijn gewonnen finale vertelt Martijn over de wedstrijd, de uitdagingen en zijn vakgebied.

Ervaring in bestickeren én trainen

Met dertien jaar ervaring in het aanbrengen van huisstijlen, waarvan acht jaar voor Omnimark, kent Martijn de kneepjes van het vak. Hij begon als monteur in de buitendienst, waar hij door heel Nederland nieuwe en herstelde voertuigen van aankleding voorzag. Daarna werd hij voorman buitendienst en vervolgens kreeg hij een functie waarin hij zowel voertuigen bestickert als collega’s opleidt. Daarnaast werkt hij als trainer bij Appcademy, een trainingscentrum voor mensen in de wereld van bestickering en wrapping. Zijn passie voor het vak en gezonde competitielust brachten Martijn bij de World Wrap Masters, georganiseerd door brancheorganisatie FESPA Nederland.

In deze wedstrijd voeren circa tien deelnemers gedurende twee dagen uiteenlopende opdrachten uit. Binnen een korte tijd moeten ze zo nauwkeurig mogelijk voertuigen en andere objecten in folie wrappen. Degene die dit snel en goed doet, krijgt de minste strafpunten en wint de wedstrijd. Naast een geldprijs betekent dit dat je je kwalificeert voor de FESPA World Wrap Masters Global, waarin je het opneemt tegen de winnaars uit andere landen.

Drie keer is scheepsrecht

Dit jaar was de derde keer dat deze wedstrijd plaatsvond. “De eerste keer wilde ik al deelnemen”, zo vertelt Martijn, “maar dat was niet mogelijk omdat er een collega in de jury zat. Het tweede jaar hoorde ik wel bij de kandidaten en werd ik tweede. Drie keer is scheepsrecht, want dit jaar won ik”. En dat ging niet vanzelf, want de opdrachten waren moeilijk en de concurrentie zwaar. “De eerste dag moesten we drie opdrachten doen: eerst het wrappen van een voorscherm en stukje voorbumper in 15 minuten. Daarna volgde de creatieve ronde, waarin we een emmer met een ingewikkelde vorm naar eigen inzicht moesten bestickeren. Na een lunch met alle deelnemers begonnen we aan de derde ronde, waarin de opdracht was om het voor- en achterportier van een Polestar 2 te wrappen. Dat was inclusief obstakels, zoals de spiegel en handgrepen, die normaliter gedemonteerd worden. Na de eerste dag gingen er zes deelnemers door en daar hoorde ik bij.”

De dag van de finale

Op de tweede dag waren de auto’s weer ontstickerd en moest de complete zijkant van voor- tot achterscherm in een uur en drie kwartier worden gewrapt. “Er vielen na die ronde nog drie deelnemers af, waardoor ik met twee anderen in de finale kwam te staan”, legt Martijn uit. “Ik had mijn werk met dat van hen vergeleken en wist op dat moment vrijwel zeker dat ik in punten achterstond op de twee andere overgebleven monteurs. Ik moest een inhaalrace maken”. En dat lukte, want in de twee uur durende finale voltooide Martijn zijn opdracht – een motorkap, voorbumper, achterbumper en achterklep wrappen – tien seconden voordat de tijd op was. Met vrijwel geen snijfoutjes, luchtbelletjes of foutieve positionering scoorde hij beter dan zijn tegenstanders die meerdere fouten moesten incasseren, waardoor Martijn uiteindelijk met 30 punten verschil winnaar werd. “De finale verliep perfect. Bumpers zijn sowieso mijn favoriete onderdelen. In het begin van je carrière zijn die heel lastig, maar ze bieden veel uitdaging. Je moet goed nadenken hoe lijnen en bollingen lopen, en wat dat doet met de folie. De bumper is daardoor voor mij het interessantste onderdeel van een auto”.

Blij en trots

Martijn is blij met Omnimark en wil ook in de toekomst waarde toevoegen aan de organisatie. Bij Omnimark zijn we ook blij (en trots), want dankzij vakmensen als Martijn bieden wij onze opdrachtgevers de kwaliteit en toewijding die we ze willen geven. Op 21 en 22 maart maakt hij zijn opwachting bij de FESPA World Wrap Masters Global tijdens de FESPA Global Print Expo in de Amsterdamse RAI. Wij feliciteren Martijn met zijn geweldige prestatie en wensen hem alvast veel succes in zijn gooi naar de wereldtitel!

De FESPA World Wrap Masters Netherlands 2024 werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van 3M NederlandHertz Autoverhuur, Spandex Benelux en HP Nederland. De organisatie was in handen van FESPA Nederland in samenwerking met Appcademy, Omnimark, Vermeulen & Vermeulen reclame, Van der Pol Premium Signmakers, Wrapped-MC en Dutch Dutch Customs.

Alle nieuwsberichten Volgende nieuwsitem