BSH, SunRider en Omnimark slaan de handen ineen voor de solar cargo bike

18 juli 2024

Onlangs hebben wij onze relatie BSH geholpen bij de opstart van een pilot voor solar cargo bikes. Dit zijn elektrische vrachtfietsen, bedoeld voor binnensteden. Hiermee komen monteurs snel en zonder uitstoot op hun plaats van bestemming. 

Het was SunRider, producent van solar cargo bikes en een relatie van Omnimark, dat samen met BSH een oplossing heeft gevonden voor schoner vervoer in binnensteden. Zij benaderden ons met de vraag of we samen een mooie cargo e-bike voor BSH konden leveren. BSH is de producent van diverse bekende merken van huishoudapparatuur, waaronder Bosch en Siemens. Iedereen heeft wel iets van BSH in huis staan en als er een reparatie nodig is, dan komen monteurs bij je langs. BSH worstelt met de gereedschappen en onderdelen die zij in steeds drukkere en autoluwere binnensteden moeten vervoeren en kwam zo op het idee van een cargo e-bike. Inmiddels voeren zij in Amsterdam een pilot van een jaar uit met een e-bike van SunRider, uitgevoerd met zonnepanelen die de fiets opladen. Zo kom je nooit zonder stroom te staan. De laadruimte is groot genoeg voor alles wat de medewerker moet kunnen meenemen en parkeren wordt opeens weer makkelijk, want het kan overal én kosteloos. 

Wij zijn gevraagd om de cargo e-bike te bestickeren en we zijn blij met het resultaat. Het ontwerp is aangeleverd door BSH. Voor cargo e-bikes is dit altijd een belangrijke opgave, want net als bedrijfswagens bewegen zij zich in de publieke ruimte en veelal in het drukke verkeer. Voor ontwerpers ligt de uitdaging op het scheidvlak van enerzijds beperkte ‘reclameruimte’ en anderzijds jezelf onderscheiden of opvallen in het verkeer. Om een sterke uitstraling te bereiken, wordt het fietsframe veelal in de kleurstelling meegenomen. Verder is de fietser of berijder een belangrijk element geworden in de herkenning en nette bedrijfskleding vormt zo ook een onderdeel van het imago. Voor een betere zichtbaarheid in de avond maken wij gebruik van retro-reflecterende folie. Immers geldt ook hier: veiligheid voorop! 

BSH rijdt nu op een mooie, praktische en vooral schone manier door Amsterdam en zet zo de stap naar een CO2-neutraal bedrijfsproces. Hopelijk is de pilot een succes en zien we de BSH SunRider binnenkort op veel meer plaatsen. We zijn trots op de samenwerking met BSH en SunRider en wensen de gebruikers van dit mooie voertuig vele schone en veilige kilometers! 

Bekijk hieronder een video over deze cargo e-bike: 

Alle nieuwsberichten Volgende nieuwsitem