ANWB zoekt nieuw talent via 1.000 ‘rijdende reclameborden’

25 juli 2024

De zoektocht naar nieuwe collegas is voor veel organisaties actueel. Handige mensen met een technische achtergrond zijn hard nodig, maar schaars. Voor ANWB en Omnimark reden om de handen ineen te slaan. In negen dagen bestickerden wij alle 1.000 Wegenwachtvoertuigen voor een wervingscampagne. 

Een slimme zet 

De campagne is onderdeel van een groter geheel. ANWB maakt met boodschappen op de radio en billboards mensen enthousiast voor een carrière waarbij je door heel Nederland gestrande mensen op weg helpt. Met zo’n 1.000 Wegenwachtvoertuigen was het een slimme zet om deze auto’s als ‘rijdende reclameborden’ in te zetten. Die eer was aan Omnimark. De relatie tussen ANWB en Omnimark gaat al tientallen jaren terug en deze campagne bevestigt de prettige samenwerking. 

Het hele wagenpark in negen dagen 

Ons werd gevraagd om mee te denken over het in korte tijd bestickeren van de achterruiten van álle voertuigen. In gezamenlijk overleg hebben we besloten om daarvoor de ‘bijpraatdagen’ te kiezen. Tijdens deze dagen worden de Wegenwacht-medewerkers op één locatie bijgepraat over actuele zaken in de organisatie, waardoor hun voertuigen allemaal bij elkaar staan. In negen bijpraatdagen brachten wij de stickers voor de wervingscampagne zo op locatie aan op het volledige wagenpark. Een logistiek uitdagend proces, maar dankzij het team van Omnimark-monteurs vlekkeloos uitgevoerd. 21 grote plateauwagens waren niet aanwezig op de bijpraatdagen, deze hebben wij in ons Fleet Decoration Center in Weesp bestickerd. 

Een gemotiveerde groep 

Het was fijn om snel te kunnen schakelen, zo geeft Manager Wegenwacht Technisch Expertisecentrum Ed van Dijk aan. “In een periode van twee weken hebben we dit ingericht. Omnimark schaalde snel op in capaciteit en bracht een gemotiveerde groep mensen bijeen op onze locatie. De lijnen waren kort en er was veel flexibiliteit, zoals ik dat gewend ben van Omnimark. De stickers blijven nu voor onbepaalde tijd zitten, want we zoeken zo’n 130 nieuwe collega’s en meer is ook welkom.” 

Wegenwacht iets voor jou? 

Wij hopen uiteraard dat ANWB dankzij deze brede actie veel nieuw talent aantrekt. Heb je een technische (automotive-)achtergrond en zit je graag op de weg? ANWB zoekt mensen in uiteenlopende profielen van verschillende opleidingsniveaus. 

Alle nieuwsberichten Volgende nieuwsitem